Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sådan vælger du de rigtige støvler til dit barn

Udvalget er børnesko er stort. Det kan være en fordel i nogen tilfælde, at der er meget at vælge imellem, men andre gange kan det også gøre, at man bliver helt handlingslammet – for hvorfor skulle man lige vælge den ene fremfor den anden børnestøvle?

Der er heldigvis en række ting, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal vælge støvler til dit barn. Gør du det, kan du være ret sikker på, at du vælger rigtigt første gang!

Pasformen skal være god

Mange har en tendens til at kigge på støvlernes mærke, form, farve, materiale og lignende. Disse ting spiller også en rolle, men det absolut vigtigste for en børnestøvle er dog, at pasformen er god. Støvlen skal passe både i bredden og længden, så den lille fod støttes optimalt i det daglige. En god huskeregel er, at der skal være omkring en tommefingerbredde plads i støvlen, når barnet står normalt.

Barnet skal kunne gå langt i støvlerne

For voksne hedder anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, at man skal gå minimum 10.000 skridt om dagen. Det samme gør sig ikke nødvendigvis gældende for børn, selvom det naturligvis ligeledes er rigtig sundt for de mindste, at de får rørt sig i løbet af dagen.

For langt de fleste børn giver det dog sig selv, fordi de simpelthen ikke kan lade være med at lege, løbe, kravle, tumle osv. Det kan derfor blive til adskillige små skridt i løbet af en dag, og derfor er det naturligvis utroligt vigtigt, at støvlerne ikke generer.

Det er ikke alle børn, som siger til, hvis støvlerne driller, og nogle vil derfor bare reagere ved at stoppe med at bevæge sig – det ønsker du naturligvis ikke!

Du kan finde meget mere information om træning og motion hos Fitnesshelp.dk

Den rigtige størrelse støvle

Det kan være overraskende svært at finde den rigtige størrelse støvle til børn. Dels kan der være forskel på størrelserne alt efter mærket, og dels vokser de små børnefødder utroligt hurtigt i perioder. I nogle perioder tør man dårligt bestille et par støvler med posten, fordi man frygter, at barnefoden allerede har vokset sig for stor, inden postbuddet banker på.

Det kan være en fordel altid at købe støvlerne en smule for store, så der er plads til at barnet kan vokse i dem. Du skal dog ikke vælge så stor en størrelse, at barnet ender med at snuble i sine enorme sko. Det er ikke helt skævt at gå en enkelt størrelse op, hver gang man køber nye sko til sit barn.